ویزای آلمان

مدارک لازم جهت اخذ ویزای آلمان

الف ) مدارک عمومی

  • اصل گذرنامه ای که حاوی دو صفحه ی خالی باشد و کپی صفحه مشخصات گذرنامه
  • فرم درخواست ویزا که به صورت کامل تکمیل و امضا شده است همراه با عکس (که در همین یکسال اخیر گرفته شده باشد ، پس زمینه ی سفید و ابعاد 45 میلیمتر در 35 میلیمتر )
  • پرسشنامه امنیتی تکمیل و امضا شده ( که در صفحه ی آخر درخواست آمده است )
  • مدرک مبنی بر وجود بیمه مسافرتی ( به بخش پرسش های متداول در وب سایت سفارت به آدرس www.tehran.diplo.de  رجوع کنید ) به همراه کپی
  • کپی همه ویزاهای درخواست کننده در 5 سال گذشته همراه با مهر

ب ) فهرست مدارکی که متقاضیان ویزا در ایران باید ارائه دهند :

1         همه ی متقاضیان ویزا باید این مدارک را ارائه دهند :

  • تاییدیه سفر :  بلیط هواپیما و یا رزرو پرواز
  • مدارکی در خصوص محل اقامت و تامین هزینه های زندگی در طول سفر (سفرها) در کشور های عضو شنگن :
  • رزرو هتل و یا تاییدیه محل اقامت و یا تاییدیه تقبل هزینه ها توسط دعوت کننده / اعزام کننده و یا شخص حقیقی از طریق ارائه ی اصل و کپی دعوت نامه رسمی (تعهدنامه ی) دعوت کننده و یا شخص ثالث که در زمان ارائه ی درخواست ، قدیمی تر از شش ماه نباشد (رجوع شود به پرسش های متداول ) و یا پرینت تراکنش های بانکی سه ماه گذشته حساب بانکی نزد بانک ایرانی به حروف و ارقام لاتین (نسخه ی اصل به همراه مهر بانک ) و یا مدارک دیگری مبنی بر تمکن مالی برای تامین هزینه های سفر (کارت های اعتباری بین المللی ، چک های مسافرتی و غیره )
  • مدارکی مبنی بر ثبات اقتصادی اجتماعی ( که بر اساس آن بتوان قضاوت کرد ، آیا متقاضی قصد د ارد خاک کشورهای عضو شنگن را پیش از اتمام دوره ی ویزا درخواستی ترک کند یا خیر )
  • کلیه متقاضیان :  پرینت تراکنش های بانکی سه ماه گذشته حساب بانکی نزد بانک ایرانی به حروف و ارقام لاتین و در صورت وجود : سند ملک در ایران ، پرینت تراکنش هایی که در نزدیکی تاریخ ارائه درخواست افزایش شدید موجودی را نشان دهند ، در صورت عدم توضیح قانع کننده در خصوص منبع پول ، نشانه وابستگی اقتصادی محسوب نمی شود ، زیرا فرض بر این خواهد بود که این افزایش ناگهانی ، تنها مربوط به وام می باشد
  • کلیه متقاضیان : شناسنامه (مدرک شناسایی جهت نشان دادن وابستگی خانوادگی )
  • کارمندان دولت : گواهی انتساب به خدمت و یا گواهی کار و آخرین فیشد حقوقی
  • کارمند / کارگر : گواهی کار و یا آخرین قرارداد کاری به همراه به همراه فیش های حقوقی سه ماه گذشته ، گواهی بیمه تامین  اجتماعی و خدمات درمانی و یا مدارک مشابه و یا در صورت عدم وجود این مدارک : گواهی کارفرما
  • شرکت دار : گواهی ثبت شرکت یا فعالیت ( به عنوان مثال پروانه کسب و یا گواهی اداره ثبت شرکت ها ) و گواهی عضویت در بیمه ی تامین اجتماعی ، خدمات درمانی و یا مدارک مشابه
  • مدیران و یا سهامداران شرکت های ایرانی : معرفی نامه ی امضا شده توسط نماینده رسمی جهت تایید سمت درخواست کننده ، گواهی ثبت شرکت در ایران ( بطور مثال آگهی روزنامه رسمی ) در صورت عدم وجود ثبت در روزنامه رسمی : گواهی انتساب به خدمت در شرکت
  • هنرمندان : گواهی عضویت در یک انجمن هنری ( مثلا انجمن سینما ، عکاسان و غیره ) و یا مدرکی مبنی بر انجام فعالیت هنری ( نمایشگاه ، فستیوال و غیره ) و گواهی بیمه تامین اجتماعی و یا در صورت وجود : مدرک مشابه
  • بازنشستگان : گواهی دریافت حقوق بازنشستگی
  • دانش آموزان / دانشجویان و افرادی که با سن قانونی نرسیده اند : گواهی موقعیت اجتماعی و یا گواهی شغلی والدین و در صورت وجود : گواهی اشتغال به تحصیل در مدرسه و یا کارت دانشجویی
  • بیکاران : گواهی موقعیت اقتصادی اجتماعی ( مثلا گواهی ازدواج ، شناسنامه ، شجره نامه ، اسناد ملکی )

2-   مدارک مرتبط با هدف از سفر

  • سفرهای توریستی : مسیر سفر ( مثلا تاییدیه رزرو برای سفرهای برنامه ریزی شده و یا بلیط ها )

رزرو هتل یا سایر مدارک  مربوط به اسکان برای کل دوره اقامت

3- اتباع غیر ایرانی ساکن در ایران :

  • مجوز اقامت در ایران که پس از اتمام ویزای درخواستی هنوز حداقل سه ماه اعتبار داشته باشد.

4- افراد زیر سن قانونی :

  • رضایت نامه ی دارنده حق حضانت و یا قیم ، در صورتیکه خردسال به تنهایی و یا به همراه تنها یکی از والدین سفر کند
  • در صورتیکه کودکان محصل خارج از زمان تعطیلات مدارس ایران سفر کنند باید موافقت و اجازه کتبی مدرسه ارائه شود .

5- مدارکی که برخی مقامات و یا افراد خاص می بایست ارائه نمایند :

  • اعضای کابینه دولت ، مجلس یا دیگر نهادهای حکومتی : یادداشت رسمی ، حکم خدمت یا گواهی کار و یا مدرک رسمی دیگر
  • کارمندان سفارت ، کنسولگری یا نمایندگی سازمان ملل یا کمیته سازمان ملل یا کمیته های رسمی کشورهای عضو اتحادیه اروپا : حکم خدمت یا گواهی کار از طرف کارفرما
  • دفتر اسناد رسمی : حکم انتصاب یا گواهی کار
  • اعضای اتحادیه ها و کانون تخصصی ( پزشکان ، جراحان ، دندانپزشکان ، داروسازان ، وکلای حقوقی ، معماران و اعضای خانواده آنها ) گواهی اتحادیه تخصصی
  • قضات : حکم  انتصاب یا گواهی کار از طرف وزارت دادگستری
  • کارمندان رده بالای دولتی :  یادداشت رسمی یا حکم انتصاب نهاد مربوطه
  • پرسنل ارتش ، نیروی انتظامی و دیگر نهاد های نظامی : یادداشت رسمی ، حکم انتصاب یا گواهی کار از طرف اداره مسئول
  • روزنامه نگاران : کارت خبرنگاری ، گواهی کار در انتشارات و یا در رسانه مربوطه
  • ورزشکاران : گواهی از فدراسیون ورزشی ایرانی با اعلام تاریخ عضویت و رده ورزشی ( مثلا حرفه ای / آماتور ) و یا مدارکی مبنی بر شرکت در مسابقات رسمی ملی و یا بین المللی در مورد اعضای تیم ملی : تاییدیه ی کمیته ملی المپیک

v     نکته : ترجمه مدارک الزاما میبایست به وسیله آژانس راه و رسم سفر انجام شود، در غیر این صورت اصل مدارک به همراه ترجمه مدارک جهت گرفتن استعلامات لازم میبایست به آژانس ارسال گردد .